STUDIU UE: România se situează pe ultimele locuri în materie de inovare

A.C.
Macroeconomie / 4 martie 2014

România se află pe ultimele poziţii, înainte de Letonia şi Bulgaria, într-un studiu despre performanţele statelor membre ale Uniunii Europene (UE) în materie de inovare, conform unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

La polul opus, se situează Suedia (pe primul loc), Danemarca, Germania şi Finlanda, cu mult deasupra mediei UE. Rezultatele bune pot fi atribuite sistemelor naţionale de cercetare şi inovare echilibrate, consideră autorii studiului.

Tabloul de bord al Uniunii inovării, ediţia 2014, plasează statele membre în patru grupe de performanţă diferite: performanţe în inovare aflate cu mult deasupra mediei UE, performanţă în materie de inovare deasupra mediei sau apropiată de media UE, sub media UE sau "inovatori moderaţi" iar ultima (unde se situează şi ţara noastră) este "semnificativ mai scăzută decât media UE".

Pe continentul european, Elveţia îşi confirmă poziţia de lider global în domeniu, depăşind performanţele tuturor statelor membre. La nivel internaţional, Coreea de Sud, SUA şi Japonia surclasează nivelul de performanţă al UE în materie de inovare. Decalajul în raport cu SUA şi Japonia s-a redus la jumătate în ultimii ani, dar distanţa faţă de Coreea de Sud a crescut.

UE continuă să depăşească media de inovare din Australia, Canada şi ţările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud). Decalajul faţă de acestea este stabil sau chiar în creştere, cu excepţia Chinei, care recuperează rapid din diferenţă.

Comisarul pentru cercetare, inovare şi ştiinţă, Máire Geoghegan-Quinn, a declarat: "Tabloul de bord confirmă, încă o dată, că investiţiile în cercetare şi dezvoltare aduc beneficii în ceea ce priveşte performanţa economică. Cu un buget de aproape 80 miliarde euro pentru următorii şapte ani, noul program de cercetare şi inovare Orizont 2020 ne va ajuta să menţinem această dinamică. Este nevoie să creştem acum investiţiile în inovare în întreaga UE, pentru ca, până în 2020, să ne atingem obiectivul de 3% din PIB".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb