Un eurodeputat PSD cere UE o strategie coerentă pentru Marea Neagră

V.B.
Internaţional / 10 noiembrie 2014

Europarlamentarul PSD Andi Cristea a adresat astăzi o întrebare scrisă Comisiei Europene, prin care solicită "reactivarea unei strategii coerente" pentru Marea Neagră, în noul "context internaţional complicat" de la graniţele Uniunii Europene, conform unui comunicat remis redacţiei.

Cristea (membru al Comisiei de afaceri externe din Parlamentul European), a declarat: "Comisia Europeană a lansat Sinergia la Marea Neagră în 2007. Parlamentul European s-a ocupat de această chestiune în mod repetat în mandatul anterior, făcând apel la Comisia Europeană şi la Serviciul de Acţiune Externă să pregătească o strategie UE pentru regiunea Mării Negre. Până în prezent, s-a făcut puţin, iar la capitolul < realizări concrete > stăm şi mai slab. Succesul şi credibilitatea UE faţă de lumea întreagă şi propriii cetăţeni este ataşată inerent abilităţii noastre de a răspunde provocărilor de la graniţele noastre, în vecinătatea noastră".

Eurodeputatul a întrebat dacă executivul european consideră că o "strategie cu privire la Marea Neagră, având în vedere natura incluzivă a statelor participante, ar putea fi un mijloc de a rezolva preocupările noastre de securitate, precum şi preocupările şi interesele noastre sectoriale în regiune". Andi Cristea solicită, totodată, un răspuns "ferm" din partea Comisiei cu privire la dezvoltările în domeniu în actualul mandat de 5 ani al instituţiilor europene.

"Regiunea Mării Negre este una de imediată relevanţă pentru UE, mai ales după aderarea României şi Bulgariei în 2007. Până în prezent, politica Uniunii Europene a vizat crearea unei sinergii între actorii din regiune, pentru a promova cooperarea şi dezvoltarea. Întărirea rolului UE în regiune presupune însă trecerea de la sinergie la strategie, ceea ce înseamnă coordonarea între instrumentele UE în zonă şi concentrarea pe măsuri şi proiecte concrete, în baza unui calendar de lucru", conchide comunicatul citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb