Atacantul Olivier Giroud a confirmat că nu va mai purta tricoul Franţei, într-un lung mesaj de adio postat pe Instagram. El este cel mai bun marcator din toate timpurile al Franţei (57 de goluri în 137 de selecţii).

"Momentul de care mă temeam a sosit: cel al despărţirii de echipa Franţei", a scris el luni pe contul său de Instagram, Olivier Giroud, 37 de ani, care va juca sezonul viitor la Los Angeles FC, a anunţat în mai că îşi va încheia cariera internaţională după Euro.

"Acum se întoarce o pagină... Îmi iau zborul spre alte aventuri. De acum înainte, devin primul suporter al Les Bleus. Această echipă franceză pe care am servit-o timp de 13 ani va rămâne pentru totdeauna gravată în inima mea. Este cea mai mare mândrie şi cea mai frumoasă amintire a mea", se arată în mesaj.

"Am devenit o trupă inseparabilă de colegi sub ochiul vigilent al unui singur om: antrenorul, Didier Deschamps, căruia aş dori să-i mulţumesc pentru încrederea sa. În ciuda suişurilor şi coborâşurilor noastre, el mi-a permis să devin cel mai bun marcator din istoria Les Bleus, cu 57 de goluri în 143 de apariţii", a declarat el luni, deşi a jucat foarte puţin la Euro-2024.

"Cariera mea la echipa naţională a Franţei nu a fost întotdeauna un drum lin. Am avut îndoielile mele uneori şi am suferit şi critici, dar în adâncul meu nu am încetat niciodată să cred", a insistat el.

Campion mondial în 2018, finalist în 2022, a fost aproape de un titlu european, pierzând finala în 2016 pe Stade de France în faţa Portugaliei lui Cristiano Ronaldo (1-0, după prelungiri), iar anul acesta a fost eliminat în semifinalele Euro de Spania.

Pe lângă trofeele colective, atacantul îşi va lăsa amprenta şi asupra statisticilor, după ce l-a depăşit pe Thierry Henry, devenind, la Cupa Mondială 2022 din Qatar, deţinătorul recordului de goluri marcate în naţionala Franţei.