Canotajul reuşeşte la această ediţie a Jocurilor Olimpice să obţină medalii ca în perioada de glorie sportulului roânesc. Echipajul de dublu rame masculin, format din Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc, a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sportivii din ţara noastră au încheiat cursa în 6.16.58. Locul 1 a revenit Croaţiei (6:15.29), iar pe trei s-a clasat Danemarca (6:19.88). Marius Cozmiuc are 28 de ani şi este legitimat la CS Dinamo, iar Ciprian Tudosă are 24 de ani şi evoluează la Steaua.

Este a patra medalie obţinută de delegaţia noastră la Tokyo, după cele de aur la dublu vâsle feminin, argint la patru rame masculin şi argint la spadă.

Tot azi, echipajul de dublu vâsle categorie uşoară feminin, format din Gianina Beleagă şi Livia Ionela Cozmiuc, a ocupat locul 6. Medalia de aur a revenit Italiei, la fotofiniş, urmată de Franţa, iar pe trei s-a clasat Olanda.

Adriana Ailincăi şi Iuliana Buhuş au ocupat locul 3 în finala B a probei de dublu rame feminin de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Astfel, ele au încheiat pe locul 9 la general.