Sportul nu înseamnă doar victorii şi fericire, din el fac parte şi înfrângerile şi marile dezamăgiri. Peste 11.000 de sportivi s-au aliniat la startul Jocurilor Olimpice, dar doar câteva sute se vor bucura de medalii. Pentru mai mulţi sportivi autohtoni azi s-a încheiat drumul la această ediţie a jocurilor, la câteva probe.

Judoka Andreea Chiţu a ratat calificarea în sferturile de finală ale categoriei 52 de kilograme, după înfrângere în faţa sportivei italiene Odette Giuffrida. Giuffrida s-a impus cu 10-0, prin ippon.În prima luptă a zilei, Andreea Chiţu a dispus prin ippon de sportiva vietnameză Thuy Nguyen Vie.

Echipa Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs a fost învinsă în sferturile de finală ale probei de dublu mixt din cadrul concursului de tenis de masă de la Jocurile Olimpice. Ionescu şi Szocs au pierdut în faţa campionilor mondiali la dublu mixt, chinezii Xin Xu şi Shiwen Liu, scor 0-4 (6-11, 1-11, 6-11, 10-12). Cei doi vor concura şi în probele de simplu.

Naţionala feminină de baschet 3x3 a României, participantă în premieră la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a fost învinsă de reprezentativa Italiei, scor 22-14, în al treilea meci din competiţie. Punctele au fost marcate pentru România de Mărginean 6, Cuic 4, Stoenescu 3, Ursu 1. Tricolorele au înregistrat eşecuri şi în primele două dispute, de sâmbătă, 10-21 cu China şi 8-20 cu Japonia.