Echipa olimpică a ţării noastre a învins Honduras, scor 1-0, în meciul de debut la turneul din Japonia. Analizând celelalte rezultate ale zilei, dar şi contextul general, victoria este una cu adevărat mare şi îi aparţine în bună măsură selecţionerului Mirel Rădoi.

Dacă după partidele echipei naţionale de seniori l-am criticat, acum Rădoi merită toate laudele şi din câte se pare are talentul de a lucra cu fotbaliştii tineri, cărora le poate insufla mai uşor ambiţia sa. Forţat de împrejurări, dar şi de inabilitatea conducerii FRF de a negocia cu echipele de care aparţineau jucătorii, Rădoi a fost nevoit să improvizeze şi alcătuiască un lot din ...ce s-a mai putut.

Partida cu Honduras a fost una atipică, noi am avut posesia, ei marile ocazii de gol, dar în cele din urmă norocul a ţinut cu cei mai ... determinaţi. "Golul" lui Ciobanu, direct din corner este o dovadă în acest sens. Finalul a fost unul tipic pentru astfel de partide, cu apărare supraaglomerată, mai puţin estetic, dar după ce mai devreme Franţa a fost călcată în picioare de Mexic şi marea echipă a Spaniei nu a trecut de Egipt, chiar nu mai contează. Având în vedere că în grupă Noua Zeelandă a învins Coreea de Sud, tricolorii se pot considera în acest moment favoriţi la calificarea în sferturi.

După 57 de ani, olimpicii revin cu o victorie la Jocurile Olimpice. Momentul este aproape istoric, aşa că e cazul să-i pomenim pe "eroi": Aioani - Raţiu (R. Grigore '75), Paşcanu, Ghiţă, Fl. Ştefan (Boboc '46) - M. Marin, Dulca - Dobre, Ciobanu (T. Băluţă '69), V. Gheorghe (Sefer '55) - G. Ganea (Sîntean '68).