Sportul de la care avem cele mai mari aşteptări la această ediţie a JO, canotajul, ne-a oferit primele rezultate bune. Echipajele Nicoleta Ancuţa Bodnar/Simona Geanina Radiş şi Ioan Prundeanu/Marian Florian Enache s-au calificat în semifinalele A/B la dublu vâsle feminin, respectiv dublu vâsle masculin din cadrul competiţiei de canotaj de la Jocurile Olimpice.

Echipajul de dublu vâsle feminin (W2x) compus din Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar a încheiat pe primul loc seria a doua de calificare. Fetele au avut un avans de peste 30 de metri faţă de următoarea clasată. "Avem primul timp de calificare. Sperăm să demonstrăm aceeaşi valoare şi în semifinală, poate cu un timp şi mai bun", a punctat Ancuţa Bodnar. "Nu am fost chiar singure, am avut şi adversare. Doar că am avut un timp mult mai bun decât ele, le-am devansat chiar din prima parte a cursei şi am păstrat distanţa până în final", a spus şi Simona Radiş.

Florin Marian Enache şi Ionuţ Prundeanu au terminat pe locul 3 seria a treia de calificare la dublu vâsle masculin (M2x).

Semifinalele vor avea loc luni.