Marian Dragulescu nu a reuşit o prestaţie consistentă în calificările probei de sărituri şi aventura sa olimpică se apropie de final. Veteranul gimnasticii autohtone a ratat prima săritură, aterizare în genunchi, nici a doua nu a fost una perfectă, şi a devenit clar că şansele sale la calificare s-au pulverizat.

Cu o medie de 13.999, Drăgulescu a terminat pe locul 5 în prima subdiviziune, din 6 sportivi. Trei subdiviziuni sunt în concursul de calificări, primii opt gimnaşti se califică în finala probei.

Marian Drăgulescu a transmis şi un mesaj imediat după probă: "Am fost foarte aproape să reuşesc prima săritură în picioare! Nu îmi pare rău că am mai încercat încă o dată, sunt doar recunoscător. De aici de la Tokyo, vă îmbrăţişăm eu şi antrenorul meu Stefan Gal şi mulţumim tuturor pentru suport şi pentru gândurile frumoase. PS: îi vom urmări mai departe pe colegii noştri şi le vom ţine pumnii strânşi".

Important pentru el a fost că a participat la o nouă olimpiadă, mulţi au crezut că poate aduce o medalie, cel mai probabil după Tokyo va decide să se retragă.

Gimnastica autohtonă mai mai are doar "două şanse" la Tokyo 2020, Larisa Iordache şi Maria Holbură, care vor intra mâine în calificări.