Anglia şi-a respectat blazonul fotbalistic şi s-a calificat în sferturile de finală. Senegal a abordat această optime cu atitudinea echipei care nu are nimic de pierdut. Anglia, mereu pe lista echipelor care îşi propun să câştige trofeul, a început fix ca o formaţie care avea totul de pierdut.

Primele 35 de minute au fost mai grele decât şi-ar fi închipuit fanii britanicilor. Nu e vorba de scor ci de maniera de joc. Primele două mari ocazii au fost notate în dreptul africanilor, la una, portarul Pickford a reuşit o intervenţie extraordinară. După această intervenţie, englezii şi-au recalibrat jocul şi asta s-a văzut imediat şi pe tabelă. Anglia a acţionat în stilul marilor echipe, care înscriu şi când cursul jocului le este împotrivă, Primul gol i-a aparţinut mijlocaşului Henderson, minutul 38, după care "tunarul" Kane a avut parte de prima sa reuşită la turneul final, la finalul primei reprize.

Antrenorul senegalez, Aliou Cisse a încercat să schimbe ceva în jocul echipei şi a schimbat trei jucători. Nu i-a ieşit, de înscris s-a mai înscris, dar au făcut-o tot englezii, prin Saka. Până la final, puţine lucruri notabile.

Cum împerecherea echipelor nu a permis o finală Anglia - Franţa, ne mulţumim şi cu un sfert de finală cu această distribuţie.