Seria de victorii obţinute de favorite s-a frânt brusc. Arabia Saudită a început furios meciul cu Argentina şi l-a terminat eroic. Chiar dacă nu sunt obişnuiţi cu zăpada, arabii au băgat nişte "sănii" la glezne ceva ca în anii 70, când putea trece mingea, nu şi adversarul.

Argentinienii au început să mai sară coarda, pentru că turneul e lung şi de picioare e nevoie şi în celelalte întâlniri. Focul s-a domolit după doar şapte minute, când VAR-ul a întors o fază şi a decis că o îmbrăţişare prelungită între adversari, care nu sunt nici căsătoriţi, trebuie pedepsită cu penalty. Clasic, Leo Messi a înscris calm, fără niciun fel de emoţii. Până la pauză Messi a mai înscris un gol, dar acelaşi VAR a decis că era în poziţie afară din joc în momentul în care i-a fost pasat balonul. În minutul 27 Lautaro Martinez a punctat şi el, dar tehnologia a spus din nou pas şi golul nu a fost validat. Acelaşi Lautaro a mai "beneficiat" de un gol anulat şi în minutul 34.

Mai furioşi au revenit arabii de la cabine, dar de data aceasta mai constructiv şi mai eficient şi după doar un minut au egalat prin Al Shehri. Gluma s-a îngroşat după ce Al Dawsari a înscris superb. Cu mai multe mâini moarte pe teren, Argentina s-a chinuit din greu să revină în joc. Privind jocul Argentinei, povestea cu titlul mondial nu are prea multă susţinere, oricât de multe minuni ar putea să facă Messi. În schimb Arabia Saudită ar merita un premiu pentru ambiţie şi sacrificiu ( Al Shahrani a fost accidentat grav de propriul portar) oferind o lecţie de cum poţi face lucruri mari chiar şi cu puţine mijloace.