Germania a ţinut să-şi respecte statutul şi în faţa unei echipe care i-a făcut destul de des probleme şi a turat motoarele încă de la început. Cu un Kroos tot mai bun pe măsură ce se apropie momentul retragerii, Germania a fost în control permanent, în ciuda unor raiduri interesante ale atacanţilor maghiari.

Senzaţia de tanc împotriva unei biciclete a fost evidentă. Golul lui Musiala, un jucător cu o carieră mare în faţă, a pus lucrurile la punct, tot el fiind aproape să mărească avantajul. De altfel primul gol ar fi numai bun pentru genericul unei emisiuni dedicate gafelor inexplicabile. Specialişti în faze fixe, maghiarii au înscris în ultimul minut al primei reprize, dar arbitrii VAR au decis că la mijloc au fost câţiva centimetri în plus şi golul a fost trimis la gunoi.

In repriza a doua presiunea germană a fost constantă, golul lui Gundogan (min. 67) securizând o victorie firească. Germania este deja în optimi, Ungaria, cu 0 puncte şi un golaveraj prost (1-5) mai are doar şanse teoretice la calificare.