După ce te-ai fript cu Portugalia, Spania şi Franţa îţi vine să sufli şi în Brazilia. Cum nici antrenorul Tite nu s-a prăpădit cu firea în alcătuirea primului unsprezece, nu ne-am mai făcut iluzii, ca să nu avem deziluzii. Brazilienii au stat 90 de minute pe marginea piscinei cu noroi şi în prelungiri s-au cufundat cu totul în ea.

Serbia şi Elveţia au compensat şi au oferit o partidă aşa cum ar trebui să fie una decisivă. Ritm bun, execuţii bune, ambiţie din plin, nervi şi mai multe cireşe pe tort, numite goluri. În prima repriză a fost 0-1, 1-1, 2-1, 2-2. cu goluri marcate de A. Mitrovic minutul 27, Vlahovic 35 pentru Serbia, respectiv Shaqiri 20, Embolo 44 pentru Elveţia. La acest scor Elveţia mergea în optimi să joace cu Portugalia, lăsând Coreea de Sud în grija Braziliei. Aşa a şi rămas în final, chiar dacă scorurile s-au mai schimbat.

Elveţia a început tare repriza a doua şi a revenit la conducere prin golul lui Freuler. Sârbii, care stau excelent la ambiţie şi nerv, sunt, din păcate pentru ei, la polul opus la constanţă şi organizare. Aşa stând lucrurile au ieşit din nou din competiţie încă din faza grupelor.

În partea cealaltă Camerun, chiar dacă a vrut, nu a putut mare lucru, cel mult să-i enerveze pe brazilieni cu nişte faulturi repetate. Chiar şi aşa în frumoasa tradiţie a acestui mondial, în prelungiri au reuşit golul victoriei în faţa unei alte mari echipe care se înscrie pe lista ruşinii.

Partidele din grupe s-au încheiat, marile dezamăgiri care au mers acasă sunt Belgia, Germania, Danemarca şi Ţara Galilor, marile dezamăgiri care merg mai departe sunt Portugalia, Spania, Brazilia şi Franţa.