Brazilia a călcat în picioare Coreea de Sud în primele 45 de minute ale meciului din optimi. Dacă în fotbal s-ar putea arunca prosopul, antrenorul asiaticilor ar fi trebuit să facă acest lucru înainte de pauză.

Cu o mare muscă pe căciulă, meciul pierdut cu Camerun, brazilienii au vrut să ofere o lecţie şi nu au ratat demonstraţia. Coreea, echipa care a învins Portugalia, a fost demolată în prima repriză de către o formaţie aflată în mare formă. Un nou meci în optimi fără niciun pic de suspans (excepţia a fost Croaţia - Japonia, dar vicecampionii mondiali au fost foarte fricoşi în toate meciurile disputate, de aici şi echilibrul de 120 de minute) şi acest lucru ar trebui să dea de gândit celor care păstoresc competiţia.

Cu Neymar reintrat în joc, brazilienii mai mult au dansat după goluri decât au alergat după minge. Vinicius, Neymar, Richarlison şi Paqueta au marcat în prima repriză, în urma unor combinaţii strălucitoare. Trebuie spus că scorul de la pauză, 4-0, a fost obţinut fără să fie apăsată acceleraţia.

După pauză brazilieni au făcut doar un soi de repriză de pregătire fizică, fapt ce a permis coreenilor să marcheze golul de onoare.

În sferturi Brazilia va întâlni Croaţia şi la ce s-a văzut până acum ca forţă de joc, evident că nu trebuie să excludem definitiv posibilitatea unei surprize, europenii au cam 2% şanse de calificare.