Olanda a prins trenul semifinalelor, acolo unde va întâlni echipa Angliei, una cu reale probleme de joc. Fosta adversară a tricolorilor a dovedit maturitate şi spirit de luptă în faţa unei echipe a Turciei, care a jucat foarte bine.

Ultimul sfert de finală a propus un fotbal mai generos. Olanda şi Turcia au atacat poarta adversă ori de câte ori s-a putut, dar mai norocoşi în prima repriză au fost turcii, care au punctat prin Akaydin, minutul 35. Combinaţiile în viteză nu s-au bucurat de foarte mare succes, fazele fixe ridicând mai mult pulsul spectatorilor şi telespectatorilor. Stadionul din Berlin a fost luat cu asalt de fanii turci, echipa antrenată de italianul Montella simţindu-se ca la un meci pe teren propriu. La capitolul surprize neplăcute s-a plasat Arda Guler, tânărul star al turcilor, care şi-a certat mai experimentaţii colegi pe toată durata meciului uneori fără niciun motiv serios.

La pauză Koeman a mutat în atac, dorind să recupereze cât mai repede handicapul. Primele două mari ocazii au aparţinut tot turcilor, Arda Guler a lovit bara din lovitură liberă, după care are loc marea răsturnare a scorului. Gakpo (foto) a ratat şi el câteva ocazii, după care De Vrij '70, Muldur - autogol '76, au stabilit scorul final. Turcii s-au repezit cu furie în atac, dar Verbruggen a avut mai multe intervenţii foarte bune.

Finalul a fost dramatic, dar Olanda a ştiut cum să gestioneze presiunea. Dacă ar fi se ne raportăm la ce au arătat până acum la turneul final, Olanda porneşte cu un uşor avantaj în faţa Angliei.