Serbia şi Camerun au oferit un meci de mare luptă, cu naivităţi, ratări, dar plin de farmec, chiar dacă niciuna dintre echipe nu are de ce să fie mulţumită de rezultatul final. Ori de câte ori joacă echipa naţională din Camerun, indiferent cu cine, invariabil, o micuţă maşină a timpului, ecologică evident, mă transportă pe 14 iunie 1990.

După ce cu o zi înainte minerii ne ciomăgiseră democraţia de i-au trebuit ani să-şi revină, a doua zi un pensionar, fără echipă, Roger Milla (Albert Roger Mooh Miller în cate), ne bătea de unul sigur (scor 2-1, ambele goluri ale câştigătoarei fiind înscrise de el), într-un meci care ne-a readus cu picioarele pe pământ după victoria entuziasmantă cu URSS. Atunci a fost un şoc, nu aveam antrenamentul de azi în materie de înfrângeri. Milla mi-a devenit simpatic ulterior, mai ales că patru ani mai târziu a înscris din nou la un turneu final de Campionat Mondial, la 42 de ani. Cu sârbii am coşmaruri de dată mai recentă, acel 5 - 0 din 2009, cele mai vechi sunt cu Iugoslavia.

Revenind la meciul dintre cele două "coşmaruri" ambele aveau nevoie de victorie, după ce în prima etapă nu reuşiseră nimic. Camerunezii au început treaba cu stângul. Federaţia Cameruneză a anunţat excluderea portarului său Andre Onana, titular în primul meci: "Onana a fost scos din lot, ne complicăm puţin viaţa". Motivul, nu a fost precizat.

Sârbii au început tare, bară îm minutul 10, Mitrovic fiind autorul isprăvii. Camerun a echilibrat rapid disputa şi în minutul 29 Castelleto a înscris în urma unei faze fixe. Finalul primei reprize i-a găsit pe sârbi pe cai foarte mari, au întors rezultatul în doar trei minute, prin reuşitele lui Pavovlici şi Milinkovic Savic şi puţin a lipsit să se facă chiar 3-1.

În partea a doua a început nebunia. Contre fără menajamente, 3-1(Mitrovic), 3-2 ( Aboubakar), 3-3 (Moting) şi ambele echipe se clătinau gata, gata să clacheze. S-a jucat fără milă, cu garda jos, iar planurile tactice au fost abandonate cu totul. Ambele echipe speră acum ca Brazilia să învingă Elveţia şi totul să se joace în ultimele meciuri.