Arabia Saudită a dovedit că ştie fotbal, Polonia a arătat că are în componenţă fotbalişti capabili să decidă meciuri. Din această ciocnire a ieşit ce a ieşit, o victorie a pragmatismului european.

Arabia a demonstrat lumii fotbalului că nu a fost un accident ce s-a întâmplat cu Argentina şi este capabilă să dea replica unor echipe din prima categorie valorică, doar că replica îşi pierde intensitatea din cauza unor erori individuale. În prima repriză arabii au arătat mai multă dorinţă de joc au combinat frumos şi chiar au fost la câţiva centimetri să înscrie. Polonia a fost în nota obişnuită, joc inestetic, bazat pe forţă şi când nimeni nu ştie ce să mai facă i se dă mingea lui Lewandowski şi inventează el ceva. A făcut-o în minutul 39 şi Zielinski a înscris cu un şut imparabil. Arabi au arătat caracter, au atacat în valuri şi au obţinut un penalty, acordat uşor şi la fel de uşor ratat.

Pentru repriza a doua datele problemei erau clare, Polonia trebuia să baricadeze traseele spre poarta excelentului Szczesny (foto) care a scos tot ce se putea scoate. Au urmat momente de asediu la poarta Poloniei, cu încercări de a împinge mingea în plasă. În schimb polonezi au avut o bară în minutul 62, acelaşi Lewandowski , care putea rezolva definitiv meciul. Verdic amânat. Tot Lewandowski a profitat de o naivitate a saudiţilor şi a punctat pentru 2-0 în minutul 82. Polonia a reintrat în cărţile calificării, dar nici Arabia Saudită nu a ieşit. Totul se joacă în ultima etapă.