Echipa lui Messi a ajuns în sferturile de finală ale Cupei Mondiale. Argentina a început destul de timid meciul cu Australia, intrând în jocul acesteia, unul de uzură, în care bătălia trebuia să se dea cât mai departe de poarta lui Ryan.

Minute bune australienilor le-a ieşit schema, dar exista o mică problemă pe teren, numele ei: Messi. Din nou, acesta a simţit pasa mai slabă a colegilor şi şi-a asumat rolul de lider. Din mai nimic a creat o fază pe care a şi finalizat-o cu un şut înşelător, printr-o pădure de picioare. Un nou gol marca Messi (la meciul 1000 al carierei) iar datele partidei s-au rescris la pauză.

Australia a fost obligată să iasă la atac, ceea ce presupunea apariţia unor spaţii în apărarea "cangurilor". Până la spaţii a apărut gafa. Simţindu-se mai tehnic decât este în realitate, portarul Ryan a încercat să dribleze doi atacanţi adverşi şi s-a ales cu o frumuseţe de gol în propria poartă, înscris de Alvarez. Tot în aceeaşi categorie, dar în grup, doi fundaşi argentinieni au contribuit la golul Australiei, marcat de Goodwin (minutul 77). Această reuşită a pigmentat puţin ultimele minute, deşi marile ocazii au aparţinut tot sudamericanilor.

Finalul a fost al lui Messi, care s-a intercut în driblinguri, preluări şi pase de senzaţie, reuşind să disipeze presiunea încercată de adversari. Cu toate acestea puţin a lipsit să avem prelungiri, dar portarul Martinez a blocat şutul lui Kuol.

Argentina este în grafic!