Messi a dat, Messi a luat, aceasta este rezumatul telegrafic al primei reprize dintre Argentina şi Polonia. Au dat alţii în partea a doua, dar nu a fost suficient pentru eliminarea Poloniei, o echipă modestă, cu un fotbal primitiv, care în meciul decisiv s-a prezentat penibil.

Superstarul argentinian a ratat lovitura de la unsprezece metri obţinută tot de el, dar chiar şi aşa ambele echipe mergeau mai departe la pauză, când pe tabelele de marcaj se înregistrau patru de zero. În celălat meci al grupei, Mexic şi Arabia Saudită s-au luptat aprig, fiind înregistrate şi câteva intervenţii ale echipelor medicale.

Golul lui Mac Allister (foto), un nume mai puţin obişnuit pentru un argentinian, a aprins fitilul reprizelor cu numărul doi pe ambele stadioane. În paralel, la distanţă, pentru mexicani a punctat Martin, dar chiar şi aşa Polonia încă era pe poziţia a doua. S-au mai înscris două goluri, dar polonezi rămâneau calificaţi, deşi nu jucau nimic. Arabia Saudită a lămurit treaba cu un gol care nu a servit decât europenilor din această grupă.

Argentina a obţinut calificarea, la fel şi Polonia, marea perdantă fiind Mexic, eliminată la golaveraj.

Cunoaştem încă două optimi: Argentina - Australia şi Franţa - Polonia.