Când vrei să păcăleşti fotbalul, vine o echipă precum Marocul şi te pune frumos la colţ. Belgia a continuat ceea ce a început cu Canada, să practice un fotbal încâlcit, inestetic şi răsplata a venit la final. Marocul a mers pe linia prestată cu Croaţia, de unde s-a ales cu un punct, dar de data aceasta cu un plus de îndrăzneală.

Înţelegem goana după puncte şi după rezultat, dar există riscul, ca nouă, spectatorilor neimplicaţi emoţional să ni se aplece la un moment dat de la atâta anti-fotbal. E adevărat Belgia are fotbalişti, dar, deocamdată nu joacă fotbal. Hazzard, De Bruyne sunt nişte fini tehnicieni, dar în actualul modul tehnico tactic au foarte puţine reuşite. Într-o primă repriză urâtă, belgienilor le-a trecut glonţul pe la ureche la ultima fază. Ziyech (foto) a executat foarte bine o lovitură liberă, a înscris, dar reuşita a fost anulată pentru un ofsaid la un coleg, care nu a atins mingea, dar l-a încurcat vizibil pe portarul Courtois.

În partea a doua a meciului Marocul a mers pe totul sau nimic, a combinat, a atacat, a şutat la poartă şi răsplata a venit în final de meci. Sabiri 73 şi Aboukhlal 90+2 au înscris şi au mai produs un cutremur la actuala ediţie a Cupei Mondiale. Marocanii merită toate felicitările, la fel şi publicul care îi încurajează. Zbaterile belgienilor nu au avut niciun efect, jucătorii lăsând impresia că nu se cunosc şi acum interacţionează pentru prima oară. Poate în decisivul cu Croaţia vor reuşi să se descurce mai bine, altfel, bronzul ultimei ediţii va pleca acasă prematur.