Croaţia va juca, din nou, în semifinalele Cupei Mondiale. Croaţia, spre deosebire de Brazilia, a ajuns în sferturi fără să cunoască gustul amar al înfrângerii. Teoretic acest lucru le crea un avantaj, practic, în faţa brazilienilor nu există statistică ci doar jocul din acel moment.

Brazilia nu a început meciul în cel mai entuziasmant mod, linia de fund dovedind unele slabiciuni. Echilibrul s-a menţinut pe toată durata primei reprize, fără ocazii mari de gol. Croaţii nici măcar nu au tras pe spaţiul porţi. Cei doi dirijori de la jumătate, Modric şi Neymar au încercat să deschidă jocul în benzi, dar din efortul lor nu a ieşit nicio ocazie periculoasă.

În partea a doua Brazilia a intensificat presiunea, combinaţiile au devenit mai fluente, dar portarul croat Livakovic (foto) a respins absolut tot. De prin minutul 60, intenţiile croaţilor au devenit evidente: prelungiri şi departajare de la 11 metri. Neymar şi Richarlison au ratat ocazii mari spre disperarea antrenorului Tite. Finalul celor 90 de minute regulamentare a găsit Brazilia la cota de fierbere, dar orice schemă se încerca se lovea de un zid defensiv foarte bine pus la punct.

Tabela a rămas neschimbată până la final şi jucătorii au rămas împreună pe gazon încă 30 de minute. În minutul 100, Croaţia a fost la un pas să dea lovitura, dar Brozovic a ratat o ocazie rarisimă. Replica a venit năucitor. Neymar a creat o combinaţie de mare rafinament, a pasat a reprimit, a driblat şi a înscris. Când totul părea rezolvat, Petkovic a adus egalarea şi a aruncat calificarea la loteria penalty-urilor. Aici Livakovic a fost din nou inspirat, la fel şi colegii săi care au înscris tot şi Croaţia are asigurată o nouă finală.