Două şcoli de fotbal diferite s-au confruntat într-un meci dinamic. În linii mari socoteala a fost următoarea, africanii au decis să alerge mingea, asiaticii au alergat ei până la epuizare. Este clar că astăzi a fost ziua revenirilor spectaculoase, aşa cum s-a întâmplat mai devreme în Serbia - Camerun.

Dacă acest sport ar fi atletism cu minge şi s-ar da probe de viteză şi rezistenţă, Coreea de Sud ar fi în topul mondial non-stop. Fotbalul are însă alte fineţuri şi Coreea mai trebuie să le deprindă ca să fie chiar o echipă mare. Ghanezi, care au jucat curajos şi cu Portugalia au venit cu un plan tactic bine întocmit, cu câteva scheme atent studiate. Aşa au reuşit să intre la cabine, pentru pauză, cu două goluri în dreptul lor, matrcate de Salisu şi Mohammed Kudus. Cu asemenea avantaj e greu să nu faci un pas în spate, menit să conserve scorul. Firesc coreeni nu puteau să nu accepte invitaţia şi au redus din handicap în minutul 58 prin Cho, acelaşi jucător aducând egalarea două minute mai târziu. Tabela nu putea rămâne liniştită, ghanezi şi-au dat seama că au crezut prea devreme că s-a încheiat meciul şi Kudus (minutul 69) a înscris golul cu numărul 3.

Altfel, Coreea a mizat în continuare pe cei cinci Kim în apărare, dar de data acesta nu a mai fost ca în meciul cu Uruguay, unu, sau chiar doi dintre ei greşind decisiv. În echipă sunt însă şi jucători cu alte nume, iar aceştia au reuşit câteva acţiuni ofensive de succes.

Cu această victorie Ghana intră serios în hora calificării în optimile de finală, ceea ce nu ar fi neapărat o surpriză.