Ucraina încearcă să uite, pentru 90 de minute, de grijile războiului şi să se concentreze pe meciul, decisiv, disputat de echipa naţională. Dacă în literatură s-a putut o "dragoste în vremea holerei", se poate şi în sport puţin fotbal în timpul războiului.

Opt echipe continuă să spere la calificarea la Cupa Mondială din Qatar, programată între 21 noiembrie şi 18 decembrie. Până în prezent, sunt cunoscute 29 de reprezentative din cele 32 care vor participa la turneul final. Azi este programat meciul Scoţia - Ucraina, din semifinalele traseului A al barajului european de calificare. Jocul era programat iniţial la 24 martie, dar a fost amânat din cauza invadării Ucrainei de câtre Rusia. Câştigătoarea partidei de la Glasgow va evolua, la 5 iunie, la Cardiff, cu Ţara Gaililor, un meci care va stabili a XIII-a şi ultima reprezentantă a Europei la CM. Învingătoarea de pe traseul A va juca la turneul final în Grupa B, alături de Anglia, SUA şi Iran.

În cadrul preliminariilor asiatice, se vor întâlni, pe 7 iunie, la Al-Rayyan (Qatar), Emiratele Arabe Unite şi Australia, ocupantele locurilor trei în grupele turneului de calificare. Câştigătoarea acestei partide va juca, la 13 iunie, tot în Qatar, cu Peru, locul 5 în preliminariile sud-americane, pentru un alt "bilet" la CM, repartizat în Grupa D, alături de Franţa, Danemarca şi Tunisia. Ultima echipă calificată la Cupa Mondială din Qatar va fi cunoscută la 14 iunie, după barajul Oceania-CONCACAF, dintre Noua Zeelandă şi Costa Rica. Învingătoarea va face parte din Grupa E, cu Spania, Germania şi Japonia.