"Noblesse oblige" spun francezii şi nobleţea de a fi campion mondial te obligă să joci orice meci la victorie. De altfel, obliga şi faptul că se confruntau cu singura echipă care i-a învins anul acesta de două ori.

Franţa a pus toate tunurile pe poarta bătrânul deja Schmeichel fiul, dar nici Danemarca nu a stat cu mâinile în sân. A ieşit un meci frumos, o bună demonstraţie pentru fotbalul ofensiv, pe contre.

Privind de sus către clasament, disperarea era mai legată de coada danezilor, care cu un singur punct în traistă trebuia să scoată ceva din întâlnirea cu campioana mondială pentru a nu se prezenta în faţa Australiei cu cuţitul la os. Aşa stând lucrurile s-a jucat tare, cu o mulţime de crampoane pe glezne şi cu o mână bună de ocazii de gol. Pauza a găsit disputa indecisă, un 0-0, care nu mulţumea pe nimeni, dar nici nu provoca mare supărare.

În repriza a doua atacurile franceze s-au înteţit, Schmeichel a scos ce a scos, dar până la urmă, în minutiul 61, Mbappe (foto) l-a învins cu un şut din careu. Egalarea a venit relativ rapid, după şapte minute, Christensen a punctat, se putea altfel, cu capul. Finalul a găsit echipele cu pistoalele pe masă, iar Mbappe a tras focul câştigător în minutul 86.

Franţa s-a calificat în optimi şi echipa arată foarte bine.