Marocul a oferit marea surpriză a Cupei Mondiale şi a ajuns în semifinalele competiţiei. O premieră pentru echipele din Africa!

Antrenorul Portugaliei, Fernando Santos, a început foarte tare meciul, cu Cristiano Ronaldo pe bancă. Îi ieşise în optimi şi a zis că mai merită o încercare. Era clar că în cazul unui eşec această decizie îi va fi aruncată direct în faţă. Nu a scăpat, fiind evident că "problema Ronaldo" îl va urmări mult timp de acum încolo.

Prima repriză nu a ieşit deloc Portugaliei, Maroc a fost echipa evident mai bună (în ciuda posesiei zdrobitoare a Portugaliei) şi acest lucru a fost marcat şi pe tabela de marcaj. En-Nesyri (foto), autorul golului din minutul 42, poate concura lejer la categoria "detenta anului" saltul său fiind absolute nefiresc. Bruno Fernandes putea restabili egalitate cu un şut senzaţional în diagonală, dar nu a fost să fie decât o bară frumoasă. Înlocuitorul lui Ronaldo a fost "mână moartă" în prima repriză, dar e greu de crezut că ar exista un antrenor care să nu-l bage titular pe jucătorul care în meciul precedent a dat trei goluri. În minutul 50 a avut loc şi mutarea aşteptată de toată lumea, Ronaldo a intrat pe teren, plin de dorinţă de revanşă. A avut doar dorinţă, în rest prea puţin.

Ritmul atacurilor a crescut, nu şi eficienţa lor. Firesc, africanii s-au retras şi au început să se apere pe două linii, renunţând, treptat, inclusiv la contraatacuri. În prelungiri Marocul a rămas în 10 oameni, după eliminarea lui Chedira, dar nimic nu s-a mai schimbat.

Finalul i-a găsit pe marocani în extaz şi pe Ronaldo în lacrimi!