Selecţionerul Hansi Flick va rămâne pe banca tehnică a naţionalei Germaniei, în ciuda eliminării premature de la Mondialul din Qatar din acest an, a anunţat Federaţia germană de fotbal (DFB)

"Suntem convinşi că turneul final al EURO 2024 ce va avea loc în Germania va reprezenta o mare oportunitate pentru fotbalul nostru. Scopul pe care-l avem este să facem din acest turneu un succes sportiv. Avem deplină încredere în Hansi Flick, că acesta va face din EURO 2024 un succes pentru Germania", a indicat DFB.

În urmă cu câteva zile, Flick a exclus să demisioneze, deşi naţionala Germaniei nu a trecut de faza grupelor la Cupa Mondială de fotbal 2022, tehnicianul declarând pentru televiziunea ARD că această decizie "nu va depinde" de el.

Flick, care promitea o "analiză foarte rapidă" a motivelor acestui "eşec", a recunoscut că trăieşte o dezamăgire "uriaşă". El a adăugat: "Eu şi echipa mea am făcut o treabă bună, noi am pregătit bine naţionala."

Selecţionerul a asigurat că el şi echipa sa "îşi pot reveni rapid" , dar este "încă prea devreme" pentru a vorbi despre EURO 2024, care va avea loc în Germania.