Demisia nu se mai dă foarte uşor nici măcar în Germania, acolo unde oamenii pretind că ţin ceva mai mult la onoare. Selecţionerul Hansi Flick a exclus să demisioneze, deşi naţionala Germaniei nu a trecut de faza grupelor la Cupa Mondială de fotbal 2022, tehnicianul declarând pentru televiziunea ARD că această decizie "nu va depinde" de el.

"Să lucrez cu această echipă mă motivează. Însă după acest meci nu este momentul să vorbesc despre ce va urma. Mă simt bine, avem o echipă bună şi vin din urmă jucători noi. Asta nu va depinde de mine", a afirmat Flick.

Flick, care promite o "analiză foarte rapidă" a motivelor acestui "eşec", a recunoscut că trăieşte o dezamăgire "uriaşă". El a adăugat: "Eu şi echipa mea am făcut o treabă bună, noi am pregătit bine naţionala". "Dacă ne uităm la meciurile noastre şi la totalul golurilor înscrise de noi (şase - n. r.). este din vina noastră. Sunt convins că am avut destule ocazii contra Spaniei şi a Japoniei, însă trebuia să le fructificăm (...) şi au fost şi multe greşeli individuale", a spus Flick după al doilea Mondial consecutiv în care Germania nu a trecut de faza grupelor.

Selecţionerul a asigurat că el şi echipa sa "îşi pot reveni rapid" , dar este "încă prea devreme" pentru a vorbi despre EURO 2024, care va avea loc în Germania. "După această eliminare, trebuie analizat ce am făcut noi aici şi s-o luăm în altă direcţie", a spus el, cerând "să ne concentrăm asupra formării tinerei generaţii" în Germania.

Tot la capitolul demisii/retrageri, căpitanul reprezentativei Germaniei, Manuel Neuer, în vârstă de 36 de ani, a declarat, că nu intenţionează să spună adio echipei naţionale.

"Da, în măsura în care sunt convocat şi îmi arăt valoarea, pot exclude varianta retragerii", a afirmat portarul. "Suntem cu toţii frustraţi şi este ceva greu de digerat pentru noi. Cu siguranţă vom avea nevoie să înţelegem ce s-a întâmplat aici. Este clar", a declarat Manuel Neuer.

Germania a terminat grupa E pe locul trei şi a fost eliminată de la Cupa Mondială.