Croaţii au primit un cadou nesperat de la canadieni când nici măcar nu se aşezaseră în ghete. Un gol în minutul unu poate reprezenta duşul rece de care are nevoie, din când în când, o echipă mare.

Croaţia a fost o echipă mare la precedentul mondial şi nici acum nu este una mică. Reacţia după golul lui Davies nu a întârziat să apară, liniile au urcat până în zona careului canadian şi sub presiune apărarea a cedat. Kramaric (foto) '36 şi Livaja '44 au întors rezultatul şi Croaţia a început să arate, cât de cât, ca o vicecampioană mondială en-titre. În repriza a doua au mai venit două reuşite, care au consfinţit o victorie la un scol cam drastic în raport cu ceea ce s-a jucat.

Canada stă bine la entuziasm, dar pătimeşte la organizare şi rezistenţa la presiune. Cinstiţi să fim, nimeni nu avea mari aşteptări de la această echipă, dar în ciuda rezultatelor, nu poate fi trecută la capitolul dezamăgiri, ci din contră. Părăseşte competiţia cu fruntea sus.

Pentru Croaţia urmează un meci foarte greu cu Belgia, grav rănită de Maroc, şi în această ultimă partidă din grupă nu va mai fi loc de greşeli.