Portugalia a avut un meci liniştit cu Turcia încă din start. Motivaţi în direcţia greşită, turcii au reuşit o întreagă paletă de gafe, care au culminat cu un autogol antologic, marcat în timp ce atacanţii portughezi se certau pentru că nu colaboraseră eficient.

De fapt Ronaldo îşi găsise un alt client printre colegi. Despre legende doar de bine, dar neobositul Ronaldo a devenit obositor, în primul rând pentru coechipieri, care la fiecare fază ofensivă trebuie să se gândească de două ori, pasează unde trebuie sau îl servesc pe CR7? Dar tocmai pentru că este o legendă, Ronaldo ştie cum să întoarcă anumite situaţii în favoarea sa, iar la golul trei al Portugaliei a oferit un moment de mare generozitate, algând pasa în locul şutului la poartă.

Primul gol a fost marcat de Bernardo Silva 21', al doilea este opera lui Samet Akaydin 28', care a oferit o pasă surpriză pentru colegii din defensivă. Finalul primei reprise i-a găsit pe jucătorii turci cu nervii la pământ, iritaţi de absolute toate deciziile arbitrului Felix Zwayer. Golul lui Bruno Fernandes din minutul 56, servit pe tavă de Ronaldo, a spulberat orice semn de întrebare legat de acest meci.

Portugalia merge în optimi de pe prima poziţie în grupă, Turcia are un meci pe viaţă şi pe moarte cu Cehia.