Peste 20 de autobuze au fost incendiate, iar un magazin cu produse electrocasnice a fost jefuit ieri seară în nordul oraşului Sao Paolo, după înfrângerea Braziliei cu 7-1 de către Germania în prima semifinală a Campionatului Mondial de fotbal, transmite AFP.

Douăzeci de autobuze au fost incendiate în zona de sud a oraşului Sao Paolo, într-un garaj în care se aflau autovehicule în afara programului de lucru, iar alte trei autobuze au fost arse în diverse cartiere ale megalopolisului.

Totuşi, per ansamblu, Brazilia a rămas în general calmă în cursul serii.

Poliţia nu a confirmat dacă aceste incendii sunt direct legate de înfrângerea echipei naţionale de fotbal şi nu a dorit să confirme câte autobuze au fost incendiate. În Brazilia, incendierea autobuzelor este o formă curentă de protest a celor săraci.

Poliţia Militară din Sao Paolo s-a mulţumit să anunţe că un incendiu a avut loc în zona de sud a oraşului, un purtător de cuvânt declarând: "Până în prezent, nu dispunem de mai multe informaţii despre incendiu. Va fi deschisă o anchetă". Oficialul a mai transmis că un magazin de produse electrocasnice a fost devastat în zona de est, defavorizată, a oraşului Sao Paolo.