Franţa s-a predat, din nou, în faţa Germaniei! A câta oară? Specialiştii în fotbal, istoricii şi contabilii se vor aduna şi după o muncă asiduă ne vor prezenta un răspuns conţinând un număr format din cel puţin două cifre. Fancezii ne tot întreabă când vom renunţa ca la întâlnirea cu ei să întindem mâna cu palma orientată către cer. La o aşa întrebare răspundem şi noi cu alta, când vor renunţa să ridice ambele mâini către stele atunci când în faţa lor apare un german? Dincolo de amabilităţile între latini, calificarea Germaniei este o certitudine dureroasă pentru cei care nu se dau în vânnt după fotbalul bazat pe forţă.

Ca orice microbist de bună credinţă m-am prezentat la pomul lăudat al acestui meci cu un sac mare, şi m-am ales cu câteva corcoduşe acrişoare şi un măr mare pe care scria în limba germană calificare. Europa a făcut prima propunere pentru semifinale, nu este nicio surpriză, Germania fiind o abonată a fazelor superioare ale turneelor finale.

Brazilia a confirmat aşteptările propriilor suporteri, trecând de o echipă a Columbiei mai emoţionată şi mai nervoasă decât ar fi fost cazul pentru un meci la asemenea nivel. Brazilia s-a ales cu o semifinală iar Columbia cu un James Rodriguez candidat serios la titlul de golgheter.