Grupa în care favoriţii s-au calificat, ne rămâne în amintire datorită eliminatelor. Ucraina a evoluat curajos şi doar ghinionul şi problemele de vedere ale arbitrilor au privat-o de accederea în sferturi. Suedia a practicat un fotbal generos care cu siguranţă ar fi meritat o soartă mai bună. Un gol precum cel al lui Ibrahimovici din meciul cu Franţa (mi-a amintit de execuţia mexicanului Negrete de la Campionatul Mondial din 1986) nu se vede foarte des şi caracterizează o anumită atitudine faţă de fotbal. Felul cum Suedia şi-a apărat onoarea în ultimul meci, căci de şanse nu mai putea fi vorba, reprezintă un model de urmat. Onoare învinşilor!

În prima repriză cu Ucraina, inventatorii fotbalului s-au gândit că dacă tot au dat lumii cel mai iubit sport nu e şi obligatoriu să-l practice. După pauză, având experienţa meciului din faza a doua a grupelor, cel cu Suedia, la vestiare le-a fost injectată o mică doză de ambiţie şi au reuşit să mai dreagă busuiocul şi profitând de conjunctură să câştige grupa.

Pe vremea când juniorii noştri nu erau preocupaţi exclusiv de băuturile alcolice şi mai aveau timp să-şi asculte şi profesorii, antrenorul Gorgorin avea o caracterizare pentru viitorii fotbalişti cu talent îndoielnic: "Cu stângul nu ştii, cu dreptul nu dai, cu capul nu poţi. Ai tot viitorul în faţă!". Cam aşa poate fi caracterizat şi jocul Franţei de până acum, cu Anglia ne-a omorât cu plictiseala, cu Ucraina a plouat şi au avut noroc, cu Suedia s-a făcut de râs, în concluzie sunt şanse mari să prindă finala.