Cristiano Ronaldo se află pe un val uriaş de simpatie după ce a reuşit, pe rând, să califice Portugalia în sferturi şi mai apoi în semifinale.

Mijlocaşul portughez Miguel Veloso este convins că 'Ronaldo este cel mai bun jucător din lume: "Toată lumea spunea că Portugalia nu va trece de faza grupelor şi iată-ne în semifinale. Am demonstrat că suntem o mare echipă. Nu ne este teamă de următorul nostru adversar, fie că este Franţa sau Spania, ne vom adapta strategia. Şi nu, strategia noastră nu este să-i dăm mingea lui Ronaldo, cel mai bun jucător din lume, ci să jucăm în echipă'". Nici atacantul Nani nu mişcă în frontul simpatiei. Chiar şi Cech lasă garda jos:" Nu a fost un bun sentiment pentru noi în această seară, am pierdut, dar au fost mai buni. Au meritat victoria, iar Ronaldo este unul dintre cei mai buni jucători din lume. A dovedit asta prin golul înscris cu capul şi trebuie să spun că este foarte dificil să te aperi în faţa lui".

"Ronaldo este cu adevărat un excelent jucător, nu are niciun punct slab, a reuşit să se impună şi să înscrie un foarte frumos gol. El a dat dovadă că este unul dintre cei mai buni jucători din lume. Echipa Portugaliei a meritat această victorie, a fost mai bună', a declarat fundaşul Cehiei, Tomas Sivok. Acestea sunt doar câteva din zecile de declaraţii laudative.