Partidele de la Campionatul European de Fotbal s-au transformat într-un motiv de tensiune între abonaţi şi conducerea Televiziunii Române. Faptul că o parte din meciuri sunt transmise în direct de o televiziune de sport a creat nemulţumirea publicului larg, care s-a văzut în imposibilitatea de a urmări unele meciuri. Promo-urile repetate în care se anunţa că toate partidele vor fi transmise de către televiziunea publică au sporit confuzia, pentru că iniţial nu se preciza clar că o parte din partide vor fi difuzate în reluare după miezul nopţii. Când presiunea opiniei publice a crescut, conducerea TVR a anunţat că a creat un site, http://euro2012.tvrinfo.ro care va transmite în direct toate meciurile. Chiar dacă nu rezolva în totalitatea problema, site-ul îi liniştea pe abonaţii TVR care deţin şi o bună conexiune la internet. Speranţele au fost risipite repede, pe respectivul site cu greu putând fi urmărit un meci. Dacă din start nu apare anunţul că ai probleme cu lăţimea de bandă şi totuşi se deschide o fereastră cu transmisia, aceasta se blochează din minut în minut făcând imposibilă vizionarea.
Pentru actualul Preşedinte Director General al TVR, nu există nicio problemă din acest punct de vedere, pe hârtie această competiţie, care poate asigura audienţe foarte bune, este acoperită în totalitate: "Decizia de a sublicenţia o parte dintre meciurile de la CE 2012 a plecat de la nevoia de a aduce atât venituri suplimentare cât şi reduceri de costuri pentru TVR, o instituţie aflată pe pierderi din 2006. Nu suntem singura televiziune publică din Europa care face apel la sublicenţieri: exemple ar fi televiziunile publice din Cehia, Slovacia, Slovenia sau Ungaria. (...) Acordul de sublicenţiere cu Romtelecom a avut în vedere ca toţi telespectatorii din Româ-nia să poată urmări toate cele 31 de meciuri pe TVR1, TVR2 (canale cu acoperire de 98%), TVR HD şi pe Internet. În acest fel, dreptul telespectatorului român de a urmări toate meciurile EURO 2012 la televiziunea publică nu a fost prejudiciat; nu există niciun meci pe care TVR-ul să nu-l difuzeze. Iar dintre cele 12 meciuri din grupe care nu sunt transmise în direct de către TVR, patru, e vorba de cele din etapa finală a grupelor, sunt oricum programate simultan. Din punct de vedere financiar, acest acord este avantajos pentru TVR, o instituţie care de şapte ani se află pe pierderi, în condiţiile în care preţurile de achiziţie ale marilor competiţii sportive au crescut an de an". Nu este cazul acum, dar pe această schemă, cu un site blocat de numărul mare de accesări şi cu reluări, despre orice competiţie s-ar putea spune că este acoperită în totalitate.
Pentru microbiştii care nu au posibilitatea să îşi achiziţioneze un pachet de programe TV care să conţină şi Dolce Sport, a apărut din partea televiziunii, care a sublicenţiat drepturile de transmisie de la Campionatul European, o ofertă, tot pe internet, unde spre exemplu contra 4 euro, respectivul post poate fi urmărit pentru 30 de zile. Procedura nu este foarte complicată, din nefericire recepţia este foarte bună doar până la ora când încep meciurile după care şi aici imaginea se blochează destul de des. Cine are răbdare să citească termenii şi condiţiile generale pentru acest serviciu înţelege că pentru orice problemă apărută de vină este, invariabil, conexiunea la internet sau echipamentul hardware folosit de client.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.06.2012, 07:47)
Ca telespectator ma simt inselat de aceasta institutie. Poate ne strangem mai multi si incercam sa determinam justitia sa faca curatenie la TVR.
2. euro 2012
(mesaj trimis de Prodan Niculae în data de 12.06.2012, 14:39)
Acest director al TVR ar trebui sa dispara. Noi platim si el incaseaza un salariu nesimtit. AFARA, LA GUNOI
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.06.2012, 16:52)
hai ca a disparut, sa speram ca dispare si sleahta lui cernat de la sport care a spoliat televiziunea de milioane de euro.