Islanda a fost luată în serios de Franţa şi acesta era cel mai rău lucru care i se putea întâmpla. Supraturaţi înaintea meciului de necazul păţit de o echipă pe care oricum nu o au la suflet, francezii i-au călcat în picioare în prima repriză pe islandezi. O întrebare pusă în presa franceză "putem fi la fel de proşti ca englezii?" a definit cum nu se poate mai bine starea de spirit a "cocoşilor" înaintea acestui meci în care echipa lor avea totul de pierdut în cazul unui eşec, în timp ce o reuşită este privită la preţul ei firesc, acela normal.

Precum proiectilele lansate de un tanc în mişcare, nici surprizele fotbalistice nu pot cădea de două ori în acelaşi loc. Islanda a avut parte de un miracol cu Anglia, dar asta a fost toată raţia pentru acest turneu final. Dacă vor rămâne la fel de serioşi, determinaţi şi încrezători în forţele lor islandezii vor mai avea parte de satisfacţii în viitorul apropiat.

Franţa stă bine cu moralul înaintea finalei din semifinale, de altfel în toate fazele competiţiei am avut câte un meci de capăt de linie. Nici moralul germanilor nu este de neglijat după ce au ridicat bariera care până acum îi oprise pe la toate turneele finale: Italia. Iubitorii de surprize trebuie să-şi concentreze toată simpatia pe Ţara Galilor, mai ales că nimic nu pare jucat în meciul cu Portugalia.

Dacă s-ar găsi pe toate drumurile, minunile nu ar mai fi minuni, tocmai de aceea victoria Franţei trebuie privită ca un medicament, poate uşor neplăcut, dar necesar.