Duelul Nordului a adus faţă în faţă două echipe solide, dar uşor bloacte în proiecte mai vechi. Jocul Angliei nu este rău, e vertical, pe poartă, dar există în permanenţă senzaţia că ceva nu e uns, că undeva scârţie, că există o limită, care nu va fi depăşită nici de această dată. Danezii nu surprind, nici pozitiv şi nici negativ, luptă multă, ambiţie cât cuprinde

Goluile, Kane 18' (o serie pozitivă de ciocniri om-minge) şi Hjulmand 34' (şut senzaţional, bară-gol) au respectat egalitatea perfectă din statistici. Egalul nu încurca ireversibil pe nimeni, dar nici nu aducea fericirea în nicio tabără.

După pauză s-a trecut la un şah etern, dar pe final Danemarca putea da "mat". Nu ar fi fost foarte departe de adevărul din teren, finalul aparţinând elevilor lui Kasper Hjulmand. Celălat technician, Gareth Southgate, trebuie să fie conştient că are foarte multe săbii într-o singură teacă şi dacă nu face rapid ceva, nu are prea mari şanse de succes. Cu patru puncte Anglia e ca şi calificată în optimi, pentru danezi urmează un meci la baionetă cu Serbia. În această grupă toate echipele păstrează şanse de calificare în urma egalurilor de astăzi.