Spania se pregătise pentru un antrenament cu foarte mult public, dar lucrurile nu au stat deloc aşa în prima repriză. A fost nevoie de transpiraţie şi inspiraţie pentru a bifa o calificare "normală". În sferturi, pe iberici îi aşteaptă "finala" cu Germania.

După un început vijelios, Spania a avut parte de un şoc puternic. Georgia a avut un prim contraatac serios şi la o centrare de pe dreapta, către Kvaratskelia, Le Normand şi-a introdus mingea în propria poartă în minutul 18. Acesta a fost autogolul cu numărul 8 al turneului, un adevărat record, şi asta demonstrează că mulţi jucători sunt obosiţi şi se concentrează mai greu în fazele presante. Pentru egalare s-a muncit mult şi aceasta a venit abia în minutul 39, în urma unui şut bun al lui Rodri.

Kvaratskelia a fost la un pas să înscrie de la jumătate terenului în primul minut al reprizei a doua, iar semnalul de alarmă a fost tras. Trei minute mai târziu Fabian Ruiz a adus Spania în avantaj şi favorita a preluat controlul. Williams (75) şi Olmo (83) au stabilit scorul final, iar Spania şi-a respectat statutul şi spectatorii.