Austria, cea mai slab cotată echipă din acest grup de patru, a terminat pe prima poziţie în clasamentul Grupei D. Aceasta este genul de surpriză pe care Inteligenţa Artificială nu o poate anticipa, indiferent de câte date ar introduce în program.

Cu un joc solid, stăpână pe mijloacele sale, Austria a predat o lecţie de fotbal pragmatic Olandei, care s-a trezit pe locul trei în grupă şi cu un program mult mai greu în fazele eliminatorii. Golurile au fost marcate de Gakpo 47' şi Depay 75' pentru olandezi, respectiv Malen 6' (autogol), Schmid 59' şi Sabitzer 80' pentru austrieci. Nu seamănă un meci cu altul, dar chiar şi aşa Austria poate fi o "sperietoare" pentru granzii competiţiei, ştie să se concentreze, ştie să reracţioneze şi reuşeşte să înscrie destul de uşor.

În celălat meci au punctat marile vedete, Mbappe 56' (penalty) şi

Lewandowski 79' (penalty). Polonia pleacă acasă fără să lase mari regrete în urmă în rândul fanilor neutri, Franţa merge mai departe, fără să impresioneze. Singurul câştig din acest meci pentru "cocoşi" îl reprezintă recuperarea lui Mbappe. Este ştiut însă că marile echipe turează motoarele din fazele eliminatorii, în timp ce formaţiile mai mici îşi irosesc toate resursele să acceadă în aceste faze. Rămâne de văzut dacă şi această competiţie va confirma teoria.