Anglia s-a calificat în finala EURO 2024. Echipa finalurilor de meci, au au reuşit să puncteze cu Elveţia, Slovacia, Olanda, joacă a doua finală consecutivă de Campionat European.

Anglia şi Olanda au reuşit să ofere un spectacol total în a doua semifinală. Ocazii mari, bare, goluri, balonul respins de pe linia porţii, parade, sunt câteva dintre ingredientele unei reprize excelente. Şampania a fost deschisă de Simons în minutul 7 cu un şut din afara careului. Unsprezece minute mai târziu, Kane (foto) a fost faultat în careu de "prietenul" nostru Dumfries şi tot el a transformat lovitura de la 11 metri. Acelaşi Dumfries s-a răscumpărat câteva minute mai târziu, respingând de pe linia porţii un şut al lui Foden şi a fost din nou ghinionist când a lovit transversala porţii lui Pikford. Acelaşi Foden a şutat excelent dar mingea a lovit bara. Cu certitudine că Anglia a jucat cel mai bun fotbal al său în prima repriză a meciului cu Olanda, fiind la timona jocului în permanenţă. La cabine s-a intrat cu un 1-1 relativ mincinos.

În repriza a doua Olanda a fost echipa care a încercat mai mult, dar nu a avut claritate la finalizare sau Pikford s-a opus salvator. Când toată lumea aştepta prelungirile, noul intrat Watkins a înscris (minutul 91) spre disperarea fanilor olandezi.

Duminică, Anglia va întâlni Spania în finala Campionatului European.