Meciul Anglia - Serbia a început cu ore bune înainte ca echipele să ajungă la stadion. Huliganismul şi-a arătat faţa hidoasă, britanicii au fost acuzaţi de poliţia locală că au dat startul violenţelor, fiind ajutaţi în acest demers josnic de către albanezi, dar pe de altă parte mai mulţi fani sârbi au fost arestaţi. Rămâne cum am stabilit, prostia şi sălbăticia nu au graniţe şi nici nu ţin de un steag anume.

Revenind la fotbal, Anglia pornea drept mare favorită, dar Serbia este cunoscută pentru inepuizabilele rezerve de ambiţie. Desigur, ambiţia e una, fotbalul în ansamblul lui este alta. Golul lui Bellingham (foto) din minutul 13 lăsa impresia că va fi urmat rapid şi de alte reuşite. Chiar dacă au controlat autoritar jocul, până la pauză englezii nu au mai înscris. Mitrovic a avut o şansă pentru Serbia, dar vecinii noştri au fost destul de modeşti pe faza ofensivă.

În partea a doua rolurile s-au inversat parţial, Serbia a fost mai ofensivă, dar britanicii au ştiut să păstreze fragilul avantaj.

Serbia a pierdut, dar nu a ieşit din calculele calificării, Anglia a câştigat, dar nu mai pare o atât de mari favorită la câştigarea trofeului.