Echipa naţională s-a oprit în optimi la EURO 2024. Mai mult decât ne-am aşteptat, mai puţin decât începusem să sperăm. Tricolorii au început vijelios, dar vijelia a ţinut doar 5 minute, după care am început să contorizăm pagubele.
În minutul 20, Gakpo a găsit prima breşă şi a speculat-o din plin. Departe de jocul avântat cu Ucraina şi nici măcar aproape de evoluţia precaută cu Slovacia, echipa noastră a pierdut duel după duel şi acest lucru s-a văzut şi pe tabela de marcaj. Pe final echipa s-a descoperit în apărare, fără să fie periculoasă în atac, un nonsens, iar Malen a făcut 2-0 în minutul 83 şi 3-0 în minutul 93.
Tehnico-tactic, Iordănescu a pierdut la un scor mult mai mare duelul cu Koeman. Improvizaţiile de pe banda stângă, unde a lipsit Bancu - suspendat, au dat echipa complet peste cap. De altfel, aici discuţia este mult mai largă şi se leagă inclusiv de alcătuirea lotului, lipsa unei dubluri pentru Bancu, nici măcar el nefiind fundaş stânga autentic, s-a văzut la final. Nici modificarea modulului de joc nu a ieşit, flancurile noastre au fost adevărate bulevarde pentru rapizii fotbalişti olandezi. În discuţie a fost adus şi arbitrajul, cu unele decizii mai puţin inspirate, dar meciul nu s-a pierdut pe această "mână".
Calificarea s-a ratat, dar marele câştig al acestui turneu îl reprezintă publicul, care a revenit admirabil alături de echipă. Tricolorii au meritul lor pentru această reapropiere, dar acum au şi o mare responsabilitate, să nu risipească această dragoste. O responsabilitate are şi Fedearţia Română de Fotbal, de fapt conducerea acesteia, dar în ceea ce o priveşte, cu scuzele de rigoare, aşteptările sunt mici.
Rămânem cu o lună iunie plină de speranţe, de euforie aşa cum o parte dintre suporteri au mai trăit în 2000, 1998, 1994, 1990. Nu este puţin lucru, toţi cei care au contribuit la acest lucru merită felicitări.
1. Da
(mesaj trimis de Oarecare în data de 02.07.2024, 21:45)
E o concluzie corectă și de bun simț.
Cu ce rămânem după acest CE este enorma dorință a românilor de a se bucura.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.07.2024, 06:53)
Traim in trecut…
Avem bareme / asteptari prea mici…
Am uitate de mult sa visam si sa luptam pentru mult mai mult ca sa castigam putin mai mult…
Ne propunem obiective mici / slabe si atingem obiective mici / slabe…
Excelenta nu se atinge prin fuga de responsabilitate, nepotism, vedetism, chiar si coruptie la nivel sportiv…
Multi indicatori au aratat inca din primele meciuri slaba pregatire a lotului. Inca traim in trecut (cu amintirile trecutei maretii… atat in fotbal cat si economic) iar asta orbesc oamenii responsabili cu prezentul sportiv, cu responsabilitatea fata de sport, sportivi, oameni, carierele sportivilor consumate pe baza unor frici prezenta sau incompetente de la nivel mai sus sau jos.
Sportivii de inalta performanta nu se fac in timpul lor liber prin cluburile din Dorobanti sau Mamaia; sportul de performanta se face in timpul liber al sportivilor “frecand podelele” la propriu nu la figurat.
Daca ne dorim excelenta (ceea ce nu prea am mai vazut aceasta dorinta de prin 90-200-adica de peste 24-30 ani) trebuie sa cerem excelenta de la sportivi si aparat administrativ al sportului.
Vedetismul, vanitatea, coruptia, nepotismul, disperarea dupa bani si reclama, dorinta de a tinti prea jos, etc… trebuie sa dispara din sportul romanesc.
Am spus in comenturile trecute ca “o sa ne macelareasca” si asa a fost. - unii au spus ca sunt rusnac / anti roman.
Nu spun ce se vede si nimeni in presa nu are tupeul sa vorbeasca ca sa se poata face schimbarea la “fata”.
Sportul Romanesc trebuie sa isi seteze standardele cele mai inalte din domeniul sportului international; standardele interne trebuiesc aruncate la gunoi - sunt vechi; gata cu vechiul si trairi in prezent cu amintiri trecute;
Faptul ca tot pomenim si traim amintirile trecute, in sport, ucidem visele si performanta potentiala a sportivilor actuali.
Iar la sportivi: excelenta profesionala se vede si dezvolta in ceea ce faci majoritar in timpul tau “liber” suplimentar sau nu!
Romania are posibilitatea tehnologica si financiara de a dezvolta iar un incubator de sportivi de performanta; unde excelenta si patriotismul fata de sport / sportivi (respectul fata de sport si cetateni trebuie sa fie pe locul 1; iar pe plan secund financiarul si vedetismul; multi au mentalitatea de “ce primesc ei in mana” nu de “ce trebuie sa ofer, ce vreau sa ofer, cum trebuie sa ofer”) trebuie sa fie litera de lege.
Romaniei ii trebuie / lipseste: o revolutie tehnologica - mentala - comportamentala in Educatie si Sport.
Hai Romania!
s c c r e t
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.07.2024, 09:12)
antrenor slab , jucatori mediocri .