Germania s-a calificat în sferturi după un meci care a arătat ca o furtună de vară şi a conţinut o... furtună de vară. În următoarea fază germanii vor întâlni învingătoarea partidei dintre Spania şi Georgia.

Prima repriză a început cu furia germană şi s-a terminat cu marile ocazii daneze. Gazdele turneului au înscris în startul meciului, dar o mişcare imprudentă, un paravan la fundaş, a permis VAR-ului să anuleze reuşită. Abia după 20 de minute Danemarca a intrat cu adevărat în joc şi a început să echilibreze disputa. În minutul 36 natura s-a dezlănţuit la Dortmund, fulgere, grindină şi ploaie torenţială şi arbitrul a decis să întrerupă meciul, care s-a reluat 25 de minute mai târziu. Finalul reprizei a aparţinut danezilor care au ratat o ocazie enormă la un contraatac lansat de Eriksen.

Repriza a doua a început...furtunos. Danemarca a înscris prin Andersen, golul este anulat pentru un ofsaid de câţiva milimetri, iar la faza următoare acelaşi fotbalist atinge mingea cu mâna, senzorul din balon indică asta, se dictează penalty şi Havertz transformă, minutul 53. Au urmat câteva contre, Hojlund ratează în faţa lui Neuer, după care Musiala duce scorul la 2-0 în minutul 68. din acel moment lucrurile au devenit destul de clare în privinţa echipei calificate. În prelungiri Germania a înscris prin Wirtz, dar şi de această VAR-ul a zis nu.