Căpitanul echipei de fotbal a Angliei, Harry Kane, este refăcut complet după o accidentare la spate şi aşteaptă cu nerăbdare viitorul Campionat European din Germania, a declarat declarat selecţionerul Gareth Southgate, conform Reuters.

Atacantul lui Bayern Munchen a ratat ultimele două meciuri din Bundesliga din cauza unor probleme la spate, cu care s-a confruntat încă dinainte de înfrângerea din semifinalele Ligii Campionilor cu Real Madrid (1-2), acum două săptămâni.

Southgate l-a inclus însă pe atacantul în vârstă de 30 de ani în lotul provizoriu pentru turneul final al EURO 2024 din perioada 14 iunie-14 iulie.

''Situaţia lui Kane este destul de clară acum. Este destul de relaxat în această privinţă. Cred că a fost luată o decizie rezonabilă de a nu forţa la ultimul meci de acolo'', a spus Southgate. ''Problemele de la spate se pot întâmpla, dar nu este ceva de care suntem preocupaţi în acest moment. Din ce înţelegem situaţia lui este destul de clară acum'', a mai spus selecţionerul.

Kane a marcat 44 de goluri în 45 de meciuri în toate competiţiile din primul său sezon la clubul german, inclusiv patru hat-trick-uri în Bundesliga.