Meciul din Grupa F dintre Cehia şi Turcia, scor 1-2, din grupa F de la Euro-2024, a fost unul plin de nervi, arbitrul Istvan Kovacs acordând 18 cartonaşe (16 galbene şi 2 roşii). Un record în istoria Campionatului European.
Turcii s-au impus (2-1), meciul a fost unul dur, cu multe ieşiri în decor ale jucătorilor, iar după fluierul final a avut loc o încăierare generală.
Istvan Kovacs a acordat un număr record cartonaşe, 16 galbene şi 2 roşii. Pe lângă Antonin Barak, care a fost eliminat pentru două galbene în prima repriză (11 şi 20), colegul său Tomas Chory a fost şi el eliminat după meci.
În încăierarea de la final au mai fost avertizaţi şi marcatorul ceh Tomas Soucek, dar şi Arda Guler.
1. un idiot
(mesaj trimis de anonim în data de 27.06.2024, 09:33)
Imbecilului roman investit cu autoritate (si nu ma refer doar la arbitru) ii lipseste decenta si masura. Kovaci e un exemplu de arbitru care se crede mai important decat jocul. In Nordul europei , ca si in Romania exista o acceptare a abuzului autoritatii , un cult al imbecilului ajuns intr-o functie in care devine abuziv in numele unei iluzorii dreptati. Arbitrii romani, in general, (in afara coruptiei) au problema umflarii egoului si nu cred ca ar trebui sa ajunga la campionate externe fara cursuri de educatie elementara prealabila.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.06.2024, 11:56)
Kovacs e un magyar tipic.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.06.2024, 09:39)
Arbitraj mediocru și părtinitor! Kovaci a lăsat liber și nesancționat la timp jocul agresiv și violent al turcilor sancționând prompt orice fault al cehilor. Dacă o victorie a turcilor ne-ar fi fost favorabilă în optimi primind un adversar mai accesibil, până la urmă de ce ne-a fost frică n-am scăpat. Acum vom vedea ce generație de "suflet" avem.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.06.2024, 19:52)
conduita preventiva sociala…
un arbitru trebuie sa inteleaga rolul lui in joc si sa nu strice frumusetea jocului; matricea escaladarii conflictelor ar trebuii lipita pe tunel si pe bancile echipelor…
un arbitru are puterea de a schimba din primele minute de joc. cursul jocului.. modul de joc… starea jucatorilor… starea spectatorilir telespectatorilor…. etc….
calmul, profesionalismul, empatia, dorinta de a ajuta si nu a mustra / biciuii… in timpul jocului conteaza mult…
cadrul contextul in care cum dai cartonasul conteaza… poate afecta directia jocului…
daca ai in joc 1-2 indivizi “rai”… “ucidei” cu bunatate … si se vor inmuia in joc… mustreaza-i cu blandete si se vor linistii…
s c c r e t