Ultimele meciuri ale grupei F au răspuns la întrebarea care îi rodea pe toţi suporterii români, cu cine joacă tricolorii în optimi? Jocul rezultatelor şi al onoarei a lămurit necunoscuta, vom evolua împotriva Olandei.

Ca mai toate echipele gata calificate înaintea ultimului meci, Portugalia s-a concentrat foarte greu pe meciul cu Georgia. Acest lucru s-a văzut şi pe tabelă la pauză, 1-0 pentru georgieni, gol Kvaratskhelia 2'. Mikautadze a mărit avantajul în minutul 57, din penalty, iar Portugalia a lăsat impresia că a dorit să-şi aleagă adversarul şi a optat pentru Slovenia, făcând un meci ruşinos. Georgia merge în optimi şi pentru ei doar asta contează.

În cealaltă dispută, arbitrul român Istvan Kovacs a avut foarte mult de furcă după ce l-a eliminat pe cehul Barak în minutul 20, două cartonaşe galbene. Nervii au dat în clocot, cehii au cerut şi ei eliminare lui Kenan Yldiz, dar Kovacs a rămas tare pe poziţie. Fazele de poartă s-au împărţit frăţeşte, dar tabela nu s-a modificat în prima parte.

Golul Turciei, Hakan Çalhanoğlu 51', a venit în urma altei faze contestate de cehi, fiind marcat după ce portarul Stanek se accidentase şi făcea semn lui Kovacs să oprească meciul. Reuşita a fost însă validată. Soucek a egalat, minutul 66, şi a venit rândul turcilor să ceară fault la portar. Turcia a a dat lovitura în prelungiri prin Tosun, merge în optimi de pe locul 2, iar Cehia a prins avionul de Praga.