Danemarca nu a învins Slovenia şi putem spune că s-a înregistrat prima semi-surpriză de la EURO 2024. Aşteptările de la acest meci nu au fost la cele mai înalte cote. Exista o echipă care pornea cu prima şansă şi una care părea să nu o aibă nici măcar pe a doua.

Pe tabelul cu statistici diferenţa nu este atât de zdrobitoare, dar pentru televiziunea care transmite turneul în ţara noastră (meciul a fost exilat către un alt post din cadrul trustului, chiar dacă site-ul UEFA susţinea altceva) lucrurile erau clare.

Danemarca şi-a respectat statutul de favorită în prima repriză. A atacat mai mult, a avut posesie şi a stat mult mai bine la fazele de poartă. Golul lui Eriksen din minutul 17 a venit firesc, iar slovenii nu arătau că pot întoarce raportul de forţe.

După pauză lucrurile s-au schimbat mult. Danezii au crezut că pot păcăli fotbalul şi până la final cei păcăliţi au fost ei. Simţind că se poate mai mult, slovenia a început să atace cu seriozitate şi după o bară a venit şi golul lui Janza din minutul 77, şut de la distanţă deviat de un fundaş.

În această grupă lucrurile devin foarte complicate după acest rezultat.