Dan Nicolaie

Echipa naţiona de fotbal s-a calificat la turneul final al Campionatului European de anul viitor din Germania, după ce a învins, scor 2-1, în Ungaria, selecţionata Israelului.

Meciul a fost unul de mare luptă, tricolorii reuşind să revină după şocul primirii unui gol în chiar minutul 2. Având în vedere contraperformanţele din ultimii şapte ani şi evoluţiile şovăitoare din prima parte a meciurilor din grupe, calificarea reprezintă un eveniment demn de salutat. Dacă jucătorii şi antrenorii vor avea bunul simţ să se bucure şi să nu lanseze săgeţi către duşmani mai mult sau mai puţin imaginari în următoarele ore, putem spune că reuşita este una totală şi relaţia dintre fotbalişti şi suporteri revine la temperatura de acum 30 de ani. Altfel, dincolo de bune şi rele, statistica spune că echipa nu a pierdut niciun joc până la momentul calificării şi acest lucru nu este deloc minor, chiar dacă adversarii nu au fost din cale afară de puternici. Nu trebuie să ne amăgim mai mult decât este cazul, drumul este încă lung, dar echipa a arătat potenţial şi dorinţă.

Fotbalul poate aduce multă bucurie oamenilor, acesta este un lucru clar şi e cazul să reînvăţăm să apreciem lucrurile simple. Spiritul critic nu are de ce să lipsească, dar când vine vremea felicitărilor, acestea nu trebuiesc ratate.