Mecanica grea în acţiune, Austria şi Polonia lasă uneori impresia unor utilaje mari, care se mişcă greu şi schimbă direcţia şi mai greu. În meciul ultimei şanse, abordările au fost diferite, Polonia s-a mişcat greu, Austria a reuşit să profite de orice ocazie ivită.

Austria a început tare şi-a sufocat adversarul şi a reuşit să înscrie rapid prin Trauner în minutul 9. A urmat o serie de ocazii, iar Polonia părea total decuplată de la miza meciului. A reuşit însă egalarea prin Piatek, minutul 30, şi s-a restabilit egalitatea din toate punctele de vedere.

Cu gândul la accidentatul Lewandowski, polonezii uitaseră să atace. Când au văzut că se poate şi fără el au început să ameninţe poarta lui Pentz.

A venit însă momentul în care marele atacant al Barcelonei a fost introdus pe gazon (minutul 60) şi totul s-a dus de râpă pentru echipa Poloniei. Convinşi că totul va fi rezolvat de către Lewandowski, coiechipieri acestuia s-au relaxat inexplicabil şi acest lucru a fost taxat. Baumgartner 66' şi Arnautović 78' (penalty) au adus liniştea în tabăra austriacă. Polonia şi-a spulberat şansele de calificare, Austria rămâne în joc.