Franţa îşi continuă cursa la Cupa Mondială, fiind în cărţi să-şi apere titlul cucerit în Rusia. Ultimul sfert de finală a propus o reţetă sigură, un clasic al confruntărilor europene. Indiferent de context şi competiţie, între cele două formaţii a existat mereu o mare rivalitate.

Dacă în balanţă ar fi fost puse absolut toate argumentele, Franţa pornea drept favorită. Meciul a început tare, cu o minge "defectă". Când alergi după perfecţiune rişti să uiţi tocmai de obiectul muncii. Cu o minge foarte bună a înscris Tchouameni (minutul 17) şi i-a obligat pe britanici să iasă la atac. Partida a căpătat ritm, iar ambele echipe au creat faze de poartă periculoase. La cabine s-a intrat cu un avantaj fragil, dar dătător de speranţe pentru campioana mondială.

După pauză englezii au intrat la totul sau nimic. După două ratări a venit un penalty, transformat de Harry Kane. Un minut mai târziu, Franţa a fost la un singur pas să revină în avantaj, dar Pickford a scos şutul lui Rabiot, după care au urmat mai mult de 20 de minute de dominare clară a englezilor. Giroud (foto) i-a pus punct cu un gol cu capul, specialitatea casei. VAR-ul a întors o decizie a antipaticului arbitru brazilian Sampaio şi a dictat penalty la un fault stupid în careul francez. La fel de stupidă a fost şi execuţia lui Kane, mult peste poartă. La această fază s-a jucat soarta calificării.

Franţa merge mai departe, unde dă peste Maroc!