Argentina - Franţa este finala Cupei Mondiale din Qatar. Ambele formaţii stăteau bine în ceea ce priveşte cotele încă dinaintea startului turneului, aşa că nu se poate vorbi de nicio surpriză.

Franţa a ţinut să le arate marocanilor, încă din start, că nu e ca nivel de joc nici Spania şi nici Portugalia. Entuziasmul africanilor a fost tăiat de golul venit foarte rapid. Altfel, Franţa nu a reuşit un meci extraordinar, dar a ştiu să gestioneze bine momentele mai puţin fericite.

Hernandez a înscris acrobatic încă din minutul 5 la o fază prelungită de atac a francezilor. La pauză tabela putea să înregistreze mai multe goluri, Giroud ratând două ocazii mari, o bară şi un şut pe lângă poarta părăsită de Bounou. Cum ocaziile au tendinţa să se răzbune, nu a fost cazul aici, în minutul 44, Yamiq a trimis la rândul său mingea în bară dintr-o "foarfecă" spectaculoasă. Ultimele minute al primei reprize au aparţinut marocanilor, care şi-au mai creat o ocazie mare.

Startul reprizei a fost în totalitate al Marocului. Franţa a suportat minute bune de asediu, dar trebuie spus că în ciuda dominării, africanii nu şi-au creat mari ocazii. Treptat francezii au echilibrat jocul şi l-au dus în zona care le convenea. Mbappe şi-a arătat nivelul în minutul 80, după o perioadă de "şomaj", iar Muani a înscris la prima atingere a balonului. Practic, în acel moment socotelile calificării s-au încheiat.

Atât Franţa cât şi Argentina sunt în faţa titlului cu numărul trei (primele două în 1998 şi 2018 respectiv 1978 şi 1986), duminică vom afla unde va fi sărbătoare, la Paris sau Buenos Aires.