Anglia s-a calificat în sferturi gâfâind şi tremurând. Un singur minut a lipsit ca Slovacia să ofere o mare surpriză.

Anglia a început meciul cu o atitudine total greşită. De altfel, aceasta a fost atitudinea jucătorilor englezi în toate meciurile de până acum, aceea a unor multimilionari îngâmfaţi, care nu înţeleg de ce sunt ei obligaţi să joace cu toţi "amărâţii" fotbalului european. În plus, cum şi Inteligenţa Artificială anunţase că ei vor câştiga trofeul sperau că vor fi premiaţi de la începutul lunii iunie şi vor putea merge în vacanţă. Bellingham este un adevărat campion al trufiei, este un fotbalist bun, dar mai are nevoie să-şi forjeze caracterul ca să ajungă unul cu adevărat mare. Cu această atitudine nu va face multă treabă. Pe modelul întrecerii dintre iepure şi broasca ţestoasă, până la pauză englezii pierduseră jumătate din cursă, golul lui Schranz din minutul 25, stabilind scorul primei părţi.

A doua repriză a reprezentat o lecţie de neputinţă ofensivă din partea Angliei. Idei puţine, prost aplicate, iar selecţionerul Southgate nu dă pe dinafară în ceea ce priveşte inspiraţia tactică.

Norocul nu e foarte des de partea celor care pornesc cu şansa a doua într-o competiţie şi nu a fost nici acum. Bellingham a egalat în minutul 95, acrobatic, şi pentru toată lumea a fost clar că speranţele slovace tocmai s-au făcut praf. Cu 1-1 la finalul timpului regulamentar s-a intrat în cele două reprize de prelungiri. Cum Kane a marcat din primul minut al reprizei cu numărul trei, socotelile au fost ca şi încheiate.

Anglia merge în sferturi, dar nu a convins deloc, confruntarea cu Elveţia se anunţă foarte dificilă.